`Net as vrogger`

Jan en Ingrid van De Slaege

Één van onze grote helden is Jan Steverink van De Slaege. De granen voor ons zuurdesem brood worden door hem geteeld in Silvolde. Jan is de enige graanteler in Nederland die rode tarwe teelt, al een jaar of vier. Wat rode tarwe zo bijzonder maakt is zijn warme, nootachtige, zoete smaak, wat het in 2013 maakte tot ‘het lekkerste brood van Nederland’.

Maak kennis met Jan en Ingrid
Jan Steverink - De Slaege
Pluimveehouder Tomesen
het kippenwalhalla

Roy Tomesen van Pluimveehouderij Tomesen

De eieren die wij gebruiken zijn vrije uitloopeieren van Roy Tomesen. Samen met zijn vrouw Maud runt hij een duurzame pluimveehouderij met leghennen. Het boerenbedrijf is gedurende vier generaties veranderd van gemengd bedrijf naar pluimveehouderij en bestaat inmiddels 100 jaar. Roy is vastbesloten om het familiebedrijf verder te ontwikkelen, maar dan wel met het welzijn van de dieren op nummer één.

Maak kennis met Roy
Gamechanger van morgen

Marieke Laméris van Lekker Lupine

Onze Lupine - een eiwitrijke peulvrucht - komt uit Gelderland waar Marieke Lameris de lupine weer in het Nederlandse landschap wil terugbrengen. Dit doet ze met haar project “Lekker Lupine”. Haar missie is om de consumptie en teelt van biologische lupine in Nederland te stimuleren, om zo bij te dragen aan de eiwittransitie. Met deze kennis en expertise werd ze in 2020 en 2021 verkozen tot 1 van de 100 voedselveranderaars van vandaag en gamechangers van morgen.

Maak kennis met Marieke
Marieke lameris lupine
Ronald van de Steenoven
hart voor de dieren

Ronald Pelgrom van De Steenoven

Voor ons rundvlees hebben we een samenwerking met Ronald Pelgrom. Ronald is melkveehouder met een groot hart voor zijn dieren. “Deze dieren hebben hun leven lang voor mij en mijn gezin gezorgd. Het doet pijn om ze na hun lactatie anoniem de handel in te sturen”. Deze boodschap raakte chef Bjorn Massop zo, dat ze samen een project zijn gestart om de gepensioneerde dieren een ander leven te geven. Na de lactatie houden we het voedingspatroon hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat de energie die normaal in de melk gaat, nu in het vlees gaat zitten: met mooi gemarmerd vlees als resultaat.

Maak kennis met Ronald
Biologisch en regeneratief

Arjan en Martine van De Houberg

De Wagyu die we gebruiken is uiteraard meer belastend voor het milieu. Om toch zo bewust mogelijk om te gaan met de wereld om ons heen, werken we samen met Arjan en Martine van de Houberg. Zij houden deze waanzinnig mooie dieren in Lobith, op een volledig biologische en regeneratieve boerderij. Hier lopen de Wagyu vrij rond en voeden zij zich met kruidenrijk gras. Doordat ze regelmatig van perceel wisselen, blijft de mestbelasting minimaal met een enorm rijk gras landschap als gevolg.

Maak kennis met Arjan en Martine
Dick Garritsen van De Kruisbrink
Verser kan niet

Dick van De Kruisbrink

Onze aardpeer komt van aardpeer teler Dick Garritsen. Samen met zijn vrouw Jolanda runt hij Boerderij De Kruisbrink in Toldijk. Een deel van hun oogst verkopen ze in hun eigen boerderijwinkel, waar zij iedereen kennis willen laten maken met de Achterhoek en haar mooie producten zoals aardappelen, aardbeien en boerenkool.

Maak kennis met Dick
met zorg en ambacht

Martin en Sandra van de Steurhoeve

In het Achterhoekse Laren vind je De Steurhoeve, waar Martin en Sandra Hoentjen vol passie kaviaar van fantastische kwaliteit weten te maken. De vissen worden hier opgekweekt in eigen kwekerij en worden met zorg en ambacht verwerkt tot een heerlijk eindproduct. Hierbij gebruiken zij geen enkele vorm van toevoegingen zoals antibiotica of conserveringsmiddelen, waardoor het product volledig puur is.

Maak kennis met Martin en Sandra
Martin van de steurhoeve
Gert Smits van smits groentekwekerij
vers van het land

Gert van Smits Groentekwekerij

De prei die we gebruiken komen van groenteteler Gert Smits. In het Gelderse De Heurne runt hij een vollegrond kwekerij en beschikt hij over verschillende percelen. Gert heeft jarenlang met plezier prei geteeld, maar de afzetmarkt van bijvoorbeeld supermarkten dwingen Gert om bijna tegen kostprijs te produceren. Daardoor is dit misschien wel het laatste jaar dat we zijn prei met passie kunnen serveren. Gelukkig is Gert creatief genoeg en stort hij zich nu op pompoenpitten. Daarmee is hij de eerste in Nederland die de pompoenen geschaald kweekt, speciaal voor de pitten en de olie.

Maak kennis met Gert
Duurzaam en extensief

Brord en Patricia van de Vinkenhorst

Van oorsprong is de Vinkenhorst een melkveebedrijf. Brord en Patricia hebben elkaar ontmoet op de Agrarische Hogeschool, waar ze beide melkveehouderij studeerden. Al meer dan 100 jaar lopen er koeien op de Vinkenhorst in Herwen en sinds 2019 lopen er Angus koeien op de landerijen die zorgen voor het smakelijke Angus vlees dat wordt geleverd aan lokale restaurants. Brord en Patricia boeren op een duurzame, extensieve wijze. De koeien lopen bijna het hele jaar buiten en worden alleen gevoerd met eigen gras van eigen landerijen.

Maak kennis met Brord en Patricia