Vers van het land

Gert van Smits Groentekwekerij

Veel groenten die we gebruiken komen van groenteteler Gert Smits. In het Gelderse De Heurne runt hij een vollegrond kwekerij en beschikt hij over verschillende percelen. Gert heeft jarenlang met plezier prei geteeld, maar de afzetmarkt van bijvoorbeeld supermarkten dwingen Gert om bijna tegen kostprijs te produceren. Daardoor is dit misschien wel het laatste jaar dat we zijn prei met passie kunnen serveren. Gelukkig is Gert creatief genoeg en stort hij zich nu op pompoenpitten. Daarmee is hij de eerste in Nederland die de pompoenen geschaald kweekt, speciaal voor de pitten en de olie.

Gert Smits van smits groentekwekerij
prei van smits groentekwekerij
asperges van smits groentekwekerij
Bjorn massop bij smits groentekwekerij

Gert staat voor ‘Vers van het land, direct naar de klant’. Met zijn groentekwekerij wil hij een betrouwbare en moderne leverancier in verse groenten en de bewerking daarvan zijn. Door communicatielijnen kort te houden, staan zij dichtbij de klant en kunnen zij de klant tegemoet komen in zijn/haar wensen. Naast prei werken wij ook met aardbeien, asperges en aardappelen van Smits Groentekwekerij.

Duurzaamheid voorop

Bij Smits Groentekwekerij is duurzaamheid een continu proces binnen de bedrijfsvoering. Ze onderzoeken steeds hoe ze de bestaande werkwijzen kunnen verduurzamen en nieuwe processen duurzaam kunnen inzetten. Daarnaast zijn ze ook lief voor de natuur: zo vind je rondom het erf nestkastjes, bijenkasten en bloemenranden. Maar dat is nog niet alles. Op dit moment zijn de gebouwen van Smits voor 92% energieneutraal en wordt het geproduceerde afval gerecycled of gebruikt als mest.