hart voor de dieren

Ronald Pelgrom van De Steenoven

Voor ons rundvlees hebben we een samenwerking met Ronald Pelgrom. Ronald is melkveehouder met een groot hart voor zijn dieren. “Deze dieren hebben hun leven lang voor mij en mijn gezin gezorgd. Het doet pijn om ze na hun lactatie anoniem de handel in te sturen”. Deze boodschap raakte chef Bjorn Massop zo, dat ze samen een project zijn gestart om de gepensioneerde dieren een ander leven te geven. Na de lactatie houden we het voedingspatroon hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat de energie die normaal in de melk gaat, nu in het vlees gaat zitten: met mooi gemarmerd vlees als resultaat.

Ronald van de Steenoven
De Steenoven
Ronald van de Steenoven

In de Nederlandse cultuur zien we melkkoeien helaas nog steeds als taaie oude worstkoeien, terwijl ze met de juiste behandeling een heel smaakvol stukje rundvlees kunnen geven. Vanaf het moment dat ze de boerderij verlaten totdat ze verwerkt zijn in het gerecht hebben deze dieren een andere behandeling nodig. Deze manier van werken loont, zowel voor de klant als voor het milieu. Dieren op leeftijd geven namelijk meer smaak, zorgen voor 50% CO2 reductie in vergelijking tot het eten van regulier rundvlees én zorgt voor een meer rendabel melkveebedrijf.

IJsboerderij De Steenoven

Ook kun je bij De Steenoven terecht voor over(h)eerlijk ambachtelijk ijs. Dit  ijs wordt voornamelijk gemaakt van de volle melk van hun koeien, in combinatie met zo natuurlijk en smaakvol mogelijke grondstoffen. Ze maken ijs op maat voor horecaklanten, om zo een verlengstuk te zijn van de horecakeuken.