Met zorg en ambacht

Martin en Sandra van De Steurhoeve

In het Achterhoekse Laren vind je De Steurhoeve, waar Martin en Sandra Hoentjen vol passie kaviaar van fantastische kwaliteit weten te maken. De vissen worden hier opgekweekt in eigen kwekerij en worden met zorg en ambacht verwerkt tot een heerlijk eindproduct. Hierbij gebruiken zij geen enkele vorm van toevoegingen zoals antibiotica of conserveringsmiddelen, waardoor het product volledig puur is.

Martin van de steurhoeve
Steureitjes kaviaar
Gerookte steur van de steurhoeve
Steur van de steurhoeve

In 2013 kocht het bedrijf haar eerste kleine steuren, voornamelijk bedoeld voor de productie van kaviaar en siervis. Inmiddels is de voormalige ligboxenstal omgetoverd tot een steurkwekerij en beschikken zij sinds 2017 over de eerste grote steuren met eieren die kaviaar produceren.

In het proces van het maken van de kaviaar trekt de steur helaas aan het kortste eind. Onze chef Bjorn Massop is ervan overtuigd dat wanneer je kaviaar gebruikt, je ook de steur zal moeten serveren. Op deze manier gebruiken we zo veel mogelijk van de vis en verminderen we de onnodige verspilling van het dier. Dat is waar onze chef voor staat.