verser kan niet

Dick van De Kruisbrink

Onze aardpeer komt van aardpeer teler Dick Garritsen. Samen met zijn vrouw Jolanda runt hij Boerderij De Kruisbrink in Toldijk. Een deel van hun oogst verkopen ze in hun eigen boerderijwinkel, waar zij iedereen kennis willen laten maken met de Achterhoek en haar mooie producten zoals aardappelen, aardbeien en boerenkool.

Dick Garritsen van De Kruisbrink
Aardpeer chocolade van de kruisbrink
Dick Garritsen van De Kruisbrink
Aardpeer van Dick Garritsen de kruisbrink

Zo min mogelijk verspilling

In onze gerechten verwerken we de plant van de aardpeer verder dan alleen de knol. In het vroege najaar staat de plant in bloei en zijn de bloemen geoogst. Van deze bloemen hebben we honing gekookt, waarbij we de bij hebben overgeslagen. Door naast de aardpeer zelf ook de bloemen te verwerken, stijgt het rendement per vierkante meter van onze aardpeerteler Dick Garritsen. En dat is niet alleen fijn voor Dick, maar ook voor de natuur.

Bewustwording

De laatste jaren krijgt Dick het steeds drukker in zijn boerderijwinkel. Mensen willen steeds meer weten waar de producten vandaan komen: een mooie vorm van bewustwording. Bij De Kruisbrink worden alle aardappels zelf geteeld, zodat mensen weten wat ze krijgen.