Biologisch en regeneratief

Arjan en Martine van De Houberg

De Wagyu die we gebruiken is uiteraard meer belastend voor het milieu. Om toch zo bewust mogelijk om te gaan met de wereld om ons heen, werken we samen met Arjan en Martine van de Houberg. Zij houden deze waanzinnig mooie dieren in Lobith, op een volledig biologische en regeneratieve boerderij. Hier lopen de Wagyu vrij rond en voeden zij zich met kruidenrijk gras. Doordat ze regelmatig van perceel wisselen, blijft de mestbelasting minimaal met een enorm rijk gras landschap als gevolg.

Wagyu de houberg

Mooi en exclusief vlees

Wagyu-rundvlees staat bekend om de hoge marmering van het vlees. Deze marmering wordt ook wel intramusculair vet genoemd en geeft Wagyu-rundvlees zijn fantastische textuur en smaak: soepel en mals, met een bijzonder romige en bijna zoete smaak. De belangrijkste factoren voor smaakvol Wagyu-vlees zijn genetica, voeding en leefomgeving. De volbloed Wagyu kudde bij Arjan en Martine lopen gedurende het weideseizoen dag en nacht buiten. In de winter krijgen ze op stal hooi en hebben ze een uitloop naar buiten: de ideale omstandigheden voor een gelukkige kudde Wagyu koeien.

Voor een duurzame toekomst

De Houberg is een biologische, regeneratieve boerderij. Biologisch, omdat zij zo aan kunnen tonen dat zij geen bestrijdingsmiddelen, kunstmest en antibiotica gebruiken. En regeneratief, omdat zij op die manier werken aan het natuurlijke herstel van de bodem en het landschap. Zo werkt de Houberg samen met de natuur en worden de bodem, gewassen en dieren als één ecosysteem beschouwd.