Restaurant Lokaal biedt een onvergetelijke ervaring en neemt je mee in het boer-tot-bord concept

‘In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan alleen een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Het hele menu is dan ook geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. Laat u door onze chefs, gastheren en gastvrouwen meenemen op een reis door onze prachtige Achterhoek en ontdek de verhalen van onze gerechten.’

Groene Michelinster

Wij zijn ontzettend trots dat we de Green Star van Michelin ook in 2023 achter onze naam mochten schrijven. De Green Star van Michelin werd in 2021 voor het eerst uitgereikt in Nederland. Naast Bjorn werden nog zeven andere Chefs bekroond voor hun passie en toewijding aan groener en bewuster koken en een duurzame toekomst. In 2022 hadden we de eerste keer de eer om de Groene Ster te mogen prolongeren.

JRE Taste of Origin Award 2022

Onze chef-kok Bjorn Massop leeft in harmonie met zijn omgeving en is daar erg trots op. Zijn toewijding aan het serveren van verse, duurzaam geproduceerde en ethisch verantwoorde ingrediënten is onlangs bekroond met de internationale JRE Taste of Origin Award 2022! Bjorn gaat altijd tot het uiterste om de beste lokale en seizoensgebonden producten te vinden.

Wat onze gasten zeggen

Afgestemd op de seizoenen.


Martin en Sandra
De Steurhoeve levert:
Steur | Kaviaar
‘‘Volledig puur’’

Gert Smits
Smits Groentekwekerij levert:
Asperges | Prei | Pompoenpit
‘‘Vers van het land naar de klant

Ronald Pelgrom
De Steenoven levert
Dubbeldoelkoeien
‘‘Meerwaarde uit de koe’’

Familie Daalwijk
Daalwiek levert
Kaas en zuivel
‘‘Weet wat je eet’’

Jan en Ingrid Steverink
De Slaege levert
Granen en peulvruchten
‘‘Net as vrogger ’’


BJORN VERTELT


“Het werken als chef gaat voor mij verder dan alleen het bereiden van mooie gerechten. Als chef heb ik namelijk de kans gasten te inspireren met wat ik doe: het stimuleren van een zelfvoorzienende Achterhoek. In een ideale wereld maken we als bewoners van deze regio gebruik van alles wat er in de regio groeit, bloeit en leeft. Zo komen veel van onze groenten van Groentekwekerij Smits in De Heurne, komt ons rundvlees van De Steenoven in Hummelo en wordt onze kaviaar gekweekt door De Steurhoeve in het Achterhoekse Laren.”

“Omdat we een verspillende sector zijn, gebruik ik zoveel mogelijk van het product in mijn gerechten. We serveren dus niet alleen kaviaar, maar ook de steur. En van de aardpeer telen we niet alleen de knol, maar koken we ook honing van de bloesem. Op die manier kunnen we een beetje teruggeven van wat we nemen. Ik hoop dat jullie genieten van de gerechten, maar bovenal van elkaar!”

Onze locatie


Villa Ruimzicht

Ruimzichtlaan 150 7001 KG Doetinchem
Ruimzichtlaan 1507001 KG Doetinchem