Impressie
Zomergras | Geroosterde paprika | Witte druif | Zeezout

De sorbet is gemaakt van zomergras met koudgeperste olijfolie, een crumble van gezouten karamel, een dressing van witte druif en tarwegras en een crème van geroosterde paprika.

Onze patissier Umut is afkomstig uit Turkije, deze jongen is ontzettend creatief en heeft een waar talent om culturen samen te brengen. Dit gerecht is geïnspireerd op het ontzettend spannende samenspel van karamel: zoet, grassige olijfolie pit, zeezout en geroosterd paprika. Dit geheel heeft Umut uitgewerkt tot de brug tussen het hartige en het zoete deel van het menu. Een spannende oppepper!

“Vanuit de gehele wereld ontvangen we jonge ambitieuze koks die deel uit willen maken van de normen en waarden waarvoor we staan in Restaurant Lokaal”

Deze internationale studenten geef ik graag een stukje mee over mijn gedachten over gastronomie en over hoe ik vind dat we met onze omgeving om dienen te gaan. Mijn wens is dat iedereen een klein stukje van deze gedachtes meeneemt zodra ze weer aan het werk gaan in hun thuisland. Op deze manier zou het tof zijn als er een olievlek ontstaat die zich wereldwijd verspreidt met dit gedachtegoed.