Impressie
Ree | Krootjes | Kersen | Appelbes

We serveren een gesplitste bereiding van ree met ingemaakte krootjes, gefermenteerde kers en een jus van ree met frisse timut peper.

“Ree is voor mij het meest deugdelijke vlees om mee te mogen werken”

Ree is zeer kieskeurig in wat ze eet: jong blad, kruidenrijk gras en sappige twijgen van jonge bomen. Het selectieve eetgedrag van de ree merk je dan ook direct terug in het rijke, elegante vlees met een fijne textuur. We betrekken de reeën uit hele korte lijnen, deze worden in de Achterhoek geschoten. Ree is er in overvloed in onze regio waardoor het dier ook het hele jaar door bejaagd mag worden. Wanneer het dier niet bejaagd zou worden dan zouden de dieren voor extreem veel overlast zorgen in onder andere het verkeer. Dit omdat er gewoonweg nog geen natuurlijke vijand is voor de ree in de regio Achterhoek.

In de maanden mei tot en met juli komen de krootjes (rode bieten) uit de tuin van Ivo en wekelijks potten we de krootjes met de juiste maat in. Van de krootjes die uit vorm of beschadigd zijn, maken we het sap waar we de krootjes in garen, op die manier wordt alles van de grond ook gebruikt in de keuken.