impressie
Eekhoorntjesbrood | Original beans | Berkenblad | Johannesbroodpit

Voor dit gerecht hebben we een fluweelzachte mousse gemaakt van zoete, witte chocolade in combinatie met gedroogd eekhoorntjesbrood met rijke umami smaak. Het roomijs is gemaakt van berkenblad, wat we eerst ruimschoots wassen en drogen. Vervolgens laten we deze simpelweg als thee trekken in de ijscompositie. De wolk is gemaakt van hazelnoten melk.

“Onze regio heeft een aantal zeer unieke en vooruitstrevende agrarische bedrijven waar wij graag mee samenwerken”

Hotel Villa Ruimzicht ligt dichtbij de Kruisbergse bossen waar een overvloed aan boleten groeit, zoals eekhoorntjesbrood en kastanjeboleten. Veel mensen zijn zich niet bewust van de gezondheidsvoordelen die bomen en planten kunnen hebben. Producten zoals duizendblad, kamille, berken en zevenblad groeien letterlijk overal en zijn ook allemaal goed bestand tegen het veranderende klimaat in Nederland.

Onze regio heeft een aantal zeer unieke en vooruitstrevende agrarische bedrijven waar wij graag mee samenwerken. Zij zijn niet bang om het anders te doen en proberen nieuwe werkwijzen uit om te kijken of het bedrijf ook op een andere manier gerund kan worden dan hoe we gewend zijn. Zodra we een product nodig hebben die we niet in onze regio kunnen vinden, blijven we zoeken naar een leverancier die qua normen en waarden zoveel mogelijk aansluit bij die van ons. Original Beans is hier een goed voorbeeld van. Hun werkwijze en daadkracht fascineert me. Ze geven chocolade weer ziel en kiezen voor een zeer hoge kwaliteit. Dat proef je niet alleen in hun chocolade, maar zie je ook terug in hun bedrijfsvoering.