impressie
Damascus | Dragon | Chioggia | Baharat

De eerste impressie bestaat uit krokant kataifideeg gekruid met baharat met een frisse, luchtige crème van ingemaakte citroen en chioggia biet.

Je eerste welkom bij Restaurant Lokaal en we beginnen met een impressie genaamd Damascus, ik hoor de vraagtekens. Het keukenteam bestaat uit een bont gezelschap aan verschillende culturen en achtergronden. Iedereen brengt een stukje van zichzelf mee in het menu waardoor we continu nieuwe smaken en technieken ontdekken. Tijdens het ontwikkelen van de nieuwe gerechten en al sparrende over ideeën leren we elkaars achtergrond ook kennen en begrijpen. Sinds een half jaar maakt Yazen Awwad deel uit van ons keukenteam. Yazen is met zijn gezin gevlucht uit Damascus, Syrië en naar Nederland gekomen. In de samenleving zijn er veel verschillende meningen over het welkom heten van andere culturen waarin ik ieders mening respecteer.

‘Het moment dat Yazan onze keuken binnenliep was ik direct onder de indruk. We hebben een zeer gedreven keukenteam, maar deze jongen is er ontzettend gebrand op om zijn leven tot een succes te maken. Hij laat daarbij niks aan het lot over en neemt het heft in eigen hand.’

https://www.instagram.com/yazen_awwad/ ik ben er van overtuigd dat Yazen op korte termijn op het toneel staat van de Nederlandse gastronomie.

Door gesprekken met Yazen over de aardbeving in Turkije en Syrië kwam ik tot het besef hoe vergeten Syrië is. Graag wil ik aandacht vragen voor de sterke behoefte aan hulp in Syrië als gevolg van de aardbeving wat nog eens bovenop al het leed in Syrië komt.

Doneer aan Giro555