impressie
Foie Royal | Kers | Lavendel | Johannesbroodpit

Foie Royal is een smaaksensatie met een zuiver geweten; een diervriendelijk alternatief voor ganzen- en eendenlever. In tegenstelling tot anderen krijgen de ganzen geen dwangvoeding en lopen ze vrolijk snaterend over de groene velden. Na de slacht wordt het dier-eigen vet onder hoge druk in de levers geperst. Dit geeft de unieke smaak en textuur van foie gras, maar dan zonder al het dierenleed. Een mooie Nederlandse ontwikkeling waar we trots op mogen zijn!

“De ganzen lopen vrolijk snaterend over de groene velden.”

De kersen die we gebruiken komen van Vinkenhorst uit Herwen. Van oorsprong is Vinkenhorst een melkveehouderij die de afgelopen jaren is ontwikkeld naar een biodivers bedrijf. Met eigenaar Brord doen we erg leuke dingen. We hebben bijvoorbeeld hazelnoot struiken geplant die geënt zijn met de schimmel van de truffel. Af en toe kopen we van Brord een 100% grasgevoerde Angus met een hele mooie marmering. Deze zijn perfect om te rijpen en hangen in de rijpingskast in de Villa.

De Johannesbroodpit wordt geteeld door Ferdinand van de Groene Schuur in Groessen. Hier groeit de Johannesbroodpit – een soort boon – aan een boom waar hij een mooie, zoete en rijke smaak krijgt met tonen van chocolade. Wat weinig mensen weten is dat de Johannesbroodpit een belangrijk ingrediënt is voor de ouderwetse koetjesrepen!