impressie
Aardpeer | Beurre blanc | Koolzaad | Beukenzwam

Elk jaar teelt Dick Garritsen van De Kruisbrink de aardperen voor ons restaurant. Aardperen zijn echte wintergroenten die tijdens de wintermaanden erg goed in de grond te bewaren zijn, zonder dat de kwaliteit erop achteruit gaat. Door de kou stijgt het suikergehalte in de aardpeer, wat het gewas beschermt tegen de nadelige gevolgen van de winter. Ditzelfde proces zie je terug bij bijvoorbeeld winterpostelein en boerenkool.

“Eigenlijk heeft de natuur alles al voor ons uitgekauwd; we moeten er alleen logisch mee zien om te gaan.”

Wat ik nu zo mooi vind? Eigenlijk heeft de natuur alles al voor ons uitgekauwd; we moeten er alleen logisch mee zien om te gaan. Wil je zelf bijdragen aan een gezonde agricultuur? Respecteer dan de seizoenen en eet producten uit het seizoen. Zo geef je je lichaam wat het nodig heeft en spaar je het milieu, doordat je minder producten uit verwarmde kassen of andere continenten consumeert.